Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Martin Margiela: In His Own Words

kunst & cultuur

ma 11 mei - 7:57

Martin Margiela was twintig jaar lang en 41 collecties ‘talk of the town’ in de modewereld. En dat zonder ooit één woord te wisselen met de pers of ooit zijn gezicht aan het publiek te tonen. Maar nu is er de documentaire 'Martin Margiela: In His Own Words', waarin we voor het eerst Margiela zelf aan het woord horen.
Via zijn schetsboeken neemt Margiela je mee in het Margiela-universum

In de documentaire geeft Margiela nu voor het eerst zelf een blik in zijn leven, werk en jeugd. Margiela neemt je mee van zijn kinderjaren en studies aan de Antwerpse modeacademie naar zijn eerste jaren als assistent-ontwerper bij Gaultier, het oprichten van zijn eigen modehuis en zijn uiteindelijke plotse vertrek uit de modewereld in.

Een deel van het mysterie blijft behouden, want ook in deze documentaire toont Margiela zijn gezicht niet. We horen enkel zijn stem en zien zijn handen.

Je stapt voor anderhalf uur in het Margiela-universum. Je leert Margiela kennen als vriendelijke, respectvolle man én als de grandioze ontwerper die hij is.

— Elisa De Wyngaert, curator MoMu Antwerpen

Elisa De Wyngaert, curator van het Modemuseum Antwerpen, zag de film al en is helemaal verkocht. 'Een echte aanrader', vertelt ze, 'het zijn prachtige beelden, zijn schetsboeken komen tot leven, je krijgt zijn oude barbiepoppen te zien'. Heel uniek!

De film kan je vanaf woensdag 13 mei online bekijken via verschillende platformen: ZED vanuit je zetel, Cinema bij je thuis, Proximus, Be.tv en UniversCiné.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet