Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Klassiek Leeft

Michaël Scheck is overleden

blijf verwonderd!

vr 16 aug. - 11:59

Met diepe droefheid vernemen wij het heengaan van Michaël Scheck (Hamburg 24 juli 1933 - Antwerpen 14 augustus 2019). Hij zette zich gepassioneerd in voor het Vlaamse muziekleven.
Michaël Scheck is overleden

Michaël Scheck werd geboren in 1933 in Hamburg en studeerde aan de muziekhogeschool van Freiburg en aan de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Brussel. Zijn carrière begon in 1957 en bracht hem als solist, lid van kamermuziekensembles en dirigent in concertzalen over heel de wereld. Zo was hij onder meer hobo solo bij de Antwerpse Filharmonie. Hij richtte in 1973 het Antwerps Bachkoor op dat internationale bekendheid verwierf en in 1998 het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek waarvan hij nog steeds bestuurslid was. Hij zat ook in het bestuur van AMUZ en was tot enkele jaren geleden ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Michaël Scheck was ook docent koordirectie en later directeur van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen; hij doceerde ook in Gent.

Hij overleed op 14 augustus in Antwerpen en werd 86 jaar oud.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet