Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Fidelio

Fidelio

Michael Spyres - Baritenor: het beste uit twee stemvakken

blijf verwonderd!

zo 17 okt. - 10:25

Michael Spyres

Wie?

De Amerikaanse tenor Michael Spyres kennen we van zijn optredens in onze huizen (zowel de Munt als Opera Ballet Vlaanderen) en van de bekroonde CD Amici e Rivali die hij opnam met tenor Lawrence Brownlee. Hij begon zijn zangstudies als bariton en eindigde als tenor.  

Wat?

Operarepertoire voor zowel tenor als bariton, Het repertoire overkoepelt zomaar even drie eeuwen en gaat van Mozart tot Wagner en zelfs Korngold en Ravel. Michael Spyres voelt zich het meest comfortabel bij de omschrijving baritenor om zijn stem te omschrijven: hij haalt met gemak drie octaven en combineert een stralende hoogte met een stevig uitgebouwd lager register. 

Waarom moet je dit horen?

Vooral het komische genre gaat deze baritenor zeer goed af, met een geweldige vertolking van Figaro's Largo al Factotum (Rossini Il Barbiere di Siviglia) of het karikaturale Va pour Kleinzach (Offenbach Les Contes d'Hoffmann) maar hij overtuigt evenzeer in het melancholische Glück das mir verblieb (Korngold Die Tote Stadt) of als een heldhaftige Tonio in Pour mon âme (Donizetti La Fille du Régiment) met de obligate 9 hoge do's.

Sylvia Broeckaert

Praktisch

Titel: Baritenor

Uitvoerders: Michael Spyres (baritenor) Orchestre Philarmonique de Strasbourg o.l.v. Marko Letonja

Label: ERATO

Catalogusnummer: 0190295156664

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet