Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Mijn Menuhin

klassieke muziek

do 31 mrt. - 6:11

Op zondag 3 en 10 april een portret van de legendarische violist Yehudi Menuhin naar aanleiding van zijn honderdste geboortedag.

Menuhin was niet alleen een wereldberoemde muzikant maar ook een echte pacifist. Bij zijn dood in 1999 zei de Franse president Chirac dat Menuhins viool een instrument voor vrede en broederschap was. Menuhin was de eerste joodse kunstenaar die na het drama van de tweede oorlog, als een gebaar van vergeving, in Duitsland optrad. We reizen met violiste Jolente De Maeyer terug naar de Britse Yehudi Menuhin School waar ze als 14-jarige viool ging studeren. Nog meer persoonlijke getuigenissen schetsen een beeld van deze charismatische figuur. Valerie Jacob, voormalige directrice van Live Music Now, Marianne Poncelet, voorzitter van de Menuhin foundation in Brussel en Arie Van Lysebeth, juryvoorzitter van de Koningin Elisabethwedstijd naast een hele reeks bekende violisten. Roel Daenen geeft toelichtingen bij leven en werk.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet