Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Maestro

Maestro

"Mijn stem is een geschenk uit de hemel."

klassieke muziek

do 7 apr. - 1:09

Voor de Canadese tenor Jon Vickers was er meer tussen hemel en aarde. Vorig jaar stierf hij, 88 jaar oud, en geveld door Alzheimer. Vickers was een reus van een zanger, een geweldige acteur op de scène, een artiest die zich totaal overgaf aan de muziek. Maestro Voices met Jon Vickers, vrijdag 8 april.

Jon Vickers schitterde als Otello in de gelijknamige opera van Giuseppe Verdi. En hij zette op een beklijvende manier de rol van Peter Grimes neer in de opera van Benjamin Britten. Britten was zelf niet te spreken over die interpretatie, maar het publiek dacht daar anders over.

Jon Vickers was een man met overtuigingen. Zo weigerde hij rollen te zingen die volgens hem niet strookten met zijn eigen morele opvattingen.

Ook met onze eigen operaster Rita Gorr zong Vickers samen. Ze zijn te horen in een opname van Aida van Verdi en de legendarische Samson et Dalila van Saint-Saëns. Tijdens een huldebetoon aan Rita Gorr enkele jaren geleden had Vickers niets dan woorden van lof voor haar artistieke en menselijke overgave.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet