Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters en de Week van de Belgische Muziek: Kiyotaka Izumi

blijf verwonderd!

di 2 feb. - 10:14

Voor de Week van de Belgische muziek vroegen we aan muzikanten die in België wonen of verankerd zijn welke Belgische componisten en werken zeker in onze playlist moeten staan. Onder meer Vitaly Samoshko, Elisa Kawaguti, Yuzuko Horigome, Olsi Leka, Reitze Smits en chef-dirigenten Elim Cham, Kristiina Poska en Stéphane Denève gaven hun keuze door. Vier muzikanten lichten ook hun favoriete stukken live toe. Vandaag is het de beurt aan Kiyotaka Izumi
Pianist Kyotaka Izumi kiest romantische Belgische muziek

Kiyotaka Izumi werd geboren in Tokio, Japan. Hij studeerde aan de Tokyo National University of Fine Arts and Music en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij vandaag een van de pianobegeleiders is. Izumi heeft ondertussen 10 cd’s op zijn naam met muziek van Chopin, Schumann, Mendelssohn, Grieg, Tsjajkovski, Durlet, Raick en Kennis.

Samen met Polina Chernova vormt hij sinds 2004 het gerenommeerde Izumi-pianoduo. Het duo bracht twee cd’s uit: één geheel gewijd aan Robert Schumann en de andere cd bevat werken van Mendelssohn. Izumi-pianoduo is ook een grote pleitbezorger van Belgische componisten als Emmanuel Durlet, Lodewijk Mortelmans, Jan Blockx en Arthur De Greef.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet