Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters in alle kleuren van de vreugde op 15 december

blijf verwonderd!

za 15 dec. - 1:00

Componist Jan Van der Roost en fluitiste Oriana Dierinck komen elk met hun jongste cd onder de arm langs. We vieren de 85ste verjaardag van componist Raymond Schroyens en dirigent Hervé Niquet komt vertellen over een geur die hij altijd ruikt als hij de Messiah opvoert, en die nu een heus parfum geworden is. En sopraan Lieselot De Wilde neemt ons een week mee op sleeptouw in haar drukke leven.

Of het nu in een opera van Frederik Neyrinck is of met haar eigen oude muziekensemble Bel Ayre: Sopraan Lieselot De Wilde voelt zich als een vis in het water. Ze hield voor ons een heel bijzonder dagboek bij van haar voorbije week.

'I colori della gioia' is de titel van de nieuwe cd van Jan Van der Roost, met uitzonderlijk een verzameling vocale muziek. De componist vertelt.

Kleuren, geuren en smaken: vermeng je alles dan heb je synesthesie. Dirigent Hervé Niquet ontwikkelde een parfum, gekoppeld aan 2 specifieke plaatsen in de Messiah van Haendel. Ja, u leest het goed, en Olav vroeg hem om tekst en uitleg.

Het ZVEZDOLIKI Ensemble rond fluitiste Oriana Dierinck heeft een nieuwe dubbel-cd uit: 'Maria de Buenos Aires, een tango-operette, geschreven door Astor Piazolla. Daar valt wat over te vertellen. Ook over het ZVEZDOLIKI ensemble, Russisch voor ‘Koning van de Sterren’.

Bart Coen heeft een mooie blokfluitpartij te spelen in een van de Brandenburgse Concerten. Waar zit het struikelblok? Hij nam voor ons het loopje van de week. 

Hoe reageren muzikanten op de Brexit? En waar blijven al die nieuwsgierige twintigers in het Amerikaanse concertleven? Mark Janssens heeft wederom antwoorden klaarstaan en zocht in onze archieven naar foute kerstmuziek. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet