Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters met een Deens sausje

blijf verwonderd!

za 6 apr. - 0:00

Sopraan Ilse Eerens zong de Mattheüspassie en hield een dagboek bij. Pianist Jan Lust nam een cd op met Bachtranscripties. We gingen een kijkje nemen op de Internationale Carl Nielsenwedstrijd in Odense (Denemarken) en op de uitreiking van de Ceciliaprijzen in Flagey. En we vieren de 90ste verjaardag van componist Frits Celis. Tijd voor taart!
Frits Celis

Sopraan Ilse Eerens zong vorige week twee keer de Mattheüspassie van Bach in de Frauenkirche van Dresden en in het Gewandhaus van Leipzig. Ze neemt ons in haar audiodagboek mee naar deze bijzondere concerten.

Pianist Jan Lust nam een dubbel-cd op met transcripties van muziek van Johann Sebastian Bach. Op zijn cd staan transcripties van onder andere Franz Liszt, Ferruccio Busoni en onze eigen Janpieter Biesemans.

Carlo Siau ging voor ons naar de Internationale Carl Nielsenwedstrijd voor viool, klarinet en fluit in Odense (Denemarken). De jury van deze wedstrijd bestaat uit schitterende namen en we horen dan ook heel graag hoe zij de wedstrijd beleven. Carlo brengt ook een reactie van de winnaars in de verschillende categorieën mee en hij vertelt ons hoe het er achter de schermen aan toe ging.

We praten na over de uitreiking van de Caeciliaprijzen, afgelopen dinsdag in Flagey. De Caeciliaprijzen worden elk jaar uitgereikt door de Vereniging van de Belgische muziekpers:  de secretaris van die vereniging is Roger Creyf, oud-medewerker van de nieuwsdienst. Hij heeft volgens ons een goeie kijk op de impact van al die prijzen en de rol die de muziekpers nog speelt in ons land. 

De Belgische componist Frits Celis wordt op 11 april 90 jaar. Dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Olav ging hem thuis in Antwerpen feliciteren en sprak met hem over zijn leven in muziek. Hieronder vindt u een korte versie van het gesprek en het integrale interview terug. Geniet ervan!

En tenslotte testen we Mark Janssens op zijn kennis van de Vlaamsche spreekwoorden.

Music Matters, op zaterdag 6 april van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet