Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters met Wim Spaepen en Roeland Hendrikx

blijf verwonderd!

di 15 okt. - 8:46

Artistiek leider van het Ataneres Ensemble, Wim Spaepen, speelt op Iedereen Klassiek een multimediaal concert en klarinettist Roeland Hendrikx telefoneert vanuit New York met onze studio.
Klarinettist Roeland Hendrikx

De strijkers van het Ataneres Ensemble zakken op 26 oktober af naar Iedereen Klassiek in Brugge. Onder leiding van dirigent Erik Desimpelaere nemen ze ons op sleeptouw doorheen de 20ste eeuw aan de hand van nieuws- en filmfragmenten en muziek uit diezelfde eeuw. De audiovisuele voorstelling kreeg de korte naam MMM ofwel Movies, Music & More. Violist Wim Spaepen is artistiek leider van het Ataneres Ensemble en hij komt ons warm maken voor MMM.

Bekijk het volledige programma van Iedereen Klassiek hier.

Beluister het interview met Wim Spaepen hieronder.

Roeland Henderikx was jarenlang de eerste klarinet van het Nationaal Orkest van België. Sinds 2017 focust hij zich op een solocarrière. Ook zijn liefde voor de kamermuziek blijft Roeland koesteren met het Roeland Hendrikx Ensemble. Vandaag geeft hij een masterclass aan de prestigieuze Juilliard School in New York. Het moment om hem even op te bellen.

Beluister het inerview met Roeland Hendrikx hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet