Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 11 mei

blijf verwonderd!

za 11 mei - 0:00

Anneleen Lenaerts is even in eigen land voor twee concerten en ze houdt een dagboek bij. Contrabassist Nils Vermeulen speelt op Ha'Fest met William Parker. Jef Neve brengt drie pianoboeken uit en dirigent Koen Vits zwaait het Leuvens Universitair Koor uit.
Jef Neve

De harpiste Anneleen Lenaerts is een Belgische trots geworden sinds haar contract bij de prestigieuze Wiener Philharmoniker. Maar ze laat België niet in de steek. Op 7 en 8 mei speelt ze in Hasselt en Brugge werken uit haar Nino Rota-cd. Hoe ze zich voorbereidt op deze thuismatchen, hoor je in haar tranche de vie.

De guitige pianist-componist Jef Neve brengt nieuwe composities mee. Het doelpubliek is toch lichtjes anders, want hij schreef namelijk drie pianoboeken voor drie niveaus. Van beginneling tot fervente pianospeler: er is een boek voor elk van ons!

Op 18 mei speelt contrabassist Nils Vermeulen op Ha’Fest, het jaarlijks festival van de Handelsbeurs in Gent. Hij nodigt de New Yorkse bassist en grootmeester William Parker uit. Voor Vermeulen een spannende ontmoeting met een voorbeeld, voor Parker de gelegenheid om met jong talent van gedachten te wisselen.

Het Leuvens Universitair Koor (LUK) bestaat 50 jaar! Dat wordt op dinsdagavond 14 mei volop gevierd in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen met een jubileumconcert. Het muzikale oeuvre van Jules Van Nuffel zal centraal staan. Naast de feestvreugde is er ook een beetje verdriet, want dirigent Koen Vits neemt afscheid van het koor en geeft na vijf jaar de fakkel door aan Kevin Hendrickx.

Hoe komt het dat professionele klassieke muzikanten soms voor een appel en een ei meespelen in een productie? Mark Janssens neemt het in zijn Tijdingen op voor de onderbetaalde muzikant.

Music Matters, op zaterdag 11 mei van 14 tot 19 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet