Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters op 12 oktober: het Taurus Quartet viert Beethoven

klassieke muziek

ma 12 okt. - 9:35

2020 Beethovenjaar: hét uitgelezen moment voor vier strijkers om zich aan de integrale strijkkwartetten van de man te wagen! Van 15 tot en met 18 oktober speelt het Taurus Quartet alle 16 kwartetten in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. 45 mensen mogen er live bij zijn, alle anderen kunnen meegenieten via livestream. Violist Wietse Beels komt langs om meer te vertellen.
Het Taurus Quartet

Het ultieme kamermuziekrepertoire spelen, dat is de reden waarom vier strijkers van eigen bodem elkaar in 2012 vonden en het Taurus Quartet oprichtten. Zelf omschrijven Wietse Beels, Liesbeth Baelus, Vincent Hepp en Martijn Vink hun drijveren als volgt: de liefde voor het prachtige repertoire, het streven naar diepgang, energie en raffinement in het samenspel, en het samen zoeken van een eigen, unieke strijkersklank. 

Die bijzondere klank, die wisten ze al heel snel te vinden, waardoor het kwartet al snel veelgevraagd werd op de grote podia van De Singel , Bozar, Het Concertgebouw, De Bijloke, Flagey, Festival de Wallonie, Festival de Stavelot, Festival “Voces Intimae”, het Festival van Vlaanderen, Handelsbeurs Gent, ea. Ook in het buitenland staat het viertal regelmatig op het podium.

In 2018 voltooide het kwartet een eerste cd-project: Horizon Funèbre, twee cd's met muziek van Schubert en Janáček. 

Beethoven

De vier hadden zich helemaal klaargestoomd om half mei dit jaar de integrale strijkkwartetten van Beethoven uit te voeren, maar daar stak Covid-19 een stokje voor. Maar nu is het eindelijk zo ver! 

Er zijn nog enkele tickets voor de concerten van 15 tot en met 18 oktober. Alle informatie vind je achter deze link

Alle concerten worden live gestreamd en zijn te bekijken op de website van het Taurus Quartet. Even naar onder scrollen en dan zie je per concert een streaminglink staan. µ

Ryelandt

En intussen denken de muzikanten natuurlijk al aan volgende projecten! Op donderdag 19 november is het kwartet in het Concertgebouw in Brugge om Brahms en Ryelandt te spelen. Kaarten voor dat concert zijn te koop vanaf 26 oktober. Alle informatie staat hier

Daarop verder bordurend dromen de vier van het Taurus Quartet ook van een festival met Belgische muziek!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet