Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters op 13 februari met Marcel Ponseele en Marc Erkens

blijf verwonderd!

do 6 feb. - 2:48

Marcel Ponseele heeft een bijzonder verjaardagsgeschenk voor Raymond van het Groenewoud en Marc Erkens begeestert met zijn babbelconcerten en zijn boek ‘Als muziek spreekt’.
De cover van Als muziek spreekt van Marc Erkens

Barokhoboïst Marcel Ponseele is al enkele jaren verbonden bij het barokensemble il gardelino. Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Raymond van het Groenewoud componeerde Marcel het nummer ‘Seventy Blues’. De tekst van het nummer zit vol verwijzingen naar het muzikale oeuvre van Raymond. Philippe Thuriot (accordeon), Benjamin Glorieux (cello), Marcel Ponseele (hobo) en acteur Stefaan Degand (zang) namen het nummer op.

Marcel Ponseele vertelt in een korte reportage over het creatieproces van ‘Seventy Blues’.

Wie Marc Erkens al over muziek hoorde praten, is het erover eens: de man ademt muziek. Niet alleen klassieke muziek behoort tot zijn muzikale geheugen, maar ook artiesten als Nick Cave, Frank Zappa, Neil Young en zelfs het electroduo Daft Punk kunnen Erkens wel bekoren. Authenticiteit is voor hem het sleutelwoord, en dat is een eigenschap die je in alle muziekgenres kunt terugvinden.

Op zaterdag 15 februari kan u Marc Erkens aan het werk horen in de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Hij zal er de geheimen van verschillende muzikale werken uit de doeken doen. Ook zijn boek ‘Als muziek spreekt... Wat Bach en de anderen met ons doen’ (Lannoo) is een aangename wandeling doorheen de meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

Beluister het interview met Marc Erkens hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet