Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 17 maart met Koen Plaetinck en Nils Vermeulen van Kabas

blijf verwonderd!

di 17 mrt. - 1:20

Percussionist Koen Plaetinck laat ons een compositie uit zijn nog niet uitgebrachte cd in primeur beluisteren en contrabassist Nils Vermeulen stelt Eugénie, de tweede plaat van Kabas, voor.
De bandleden van Kabas

Samen met trompettist Wim Van Hasselt vormt Koen Plaetinck al enkele jaren het duo Art'UUR. Deze partners in crime willen naar eigen zeggen met trompetten, percussie en veel te veel elektronica een nieuwe muzikaal universum oproepen. Veelbelovend is hun nieuwe productie Imaginary Mirror die tijdens het Klarafestival in première zou gaan. De muzikanten werkten samen met alle mogelijke mensen achter specifieke media: videoartiesten, componisten, beeldende kunstenaars, modeontwerpers, fotografen, regisseurs, softwareontwikkelaars, acteurs, dansers en zelfs met klokkenbouwers. Ook het publiek kan met hun smartphone meebouwen aan de performance.

De opvoeringen worden uitgesteld, maar er is aan deze productie ook een plaat verbonden met wereldcreaties van onder meer Wim Hendrickx, David Van Bouwel, Markus Stockhausen (jawel de zoon van...) en Bart Quartier. Wij horen Cherry Blossom van Bart Quartier in avant-première.

Beluister het gesprek met Koen Plaetinck hieronder.

Kabas is de vierkoppige groep rond Thijs Troch (piano), Jan Daelman (fluit), Nils Vermeulen (contrabas) en Elias Devoldere (drums) die zich laat inspireren door het moment. Improvisatie is hun handelsmerk en dat konden we al horen op de debuutplaat Abel (2016). De plaat is genoemd naar het boek Abel Ghoraerts, de tweede roman van de Belgische schrijver Louis Paul Boon uit 1955.  Het tweede luik (het genie) van Boons (autobiografische) verhaal dat gebaseerd is op het leven van Vincent van Gogh is er nooit gekomen en daar wil Kabas verandering in brengen. Met het tweede album Eugénie breit Kabas een eigenzinnig vervolg, want Eugénie was de schoonmaakster van de auteur.

Eugénie wordt op 19 maart gereleaset bij het Gentse label bwaa. en is een samenwerking met het collectief Troika vzw. Via deze link kan u de plaat bestellen.

Beluister het interview met Nils Vermeulen hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet