Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 2 december: Koen Claeys en Véronique Rubens

klassieke muziek

ma 2 dec. - 9:35

De Cubaanse componist Leo Brouwer schreef een stuk speciaal voor de Vlaamse gitarist Koen Claeys. Koen komt langs en vertelt alles over de première afgelopen weekend. En het huidige seizoen van Muziekkapel Reine Elisabeth in Waterloo staat in het teken van Eugène Ysaÿe, Véronique Rubens weet meer.
Koen Claeys

Leo Brouwer wordt wereldwijd beschouwd als de belangrijkste hedendaagse componist voor de klassieke gitaar. Deze levende legende vierde dit jaar zijn 80e verjaardag, en dat werd ook hier in Vlaanderen gevierd met een heus hommage concert aan de Cubaanse maestro.

Afgelopen weekend creëerde gitarist Koen Claeys samen met het strijkkwartet Quatuor Hermes Brouwers gloednieuwe kamermuziekwerk Quintetto n°II en zij zullen dat dinsdag 3 december nog eens overdoen in AMUZ.

Eugène Ysaÿe

Dubbel feest in Muziekkapel Reine Elisabeth in Waterloo. Want dit seizoen organiseert het concerthuis voor de 10e keer in hun precies 80-jarig bestaan het Music Chapel Festival. En dat wordt gevierd met een hommage aan de overleden componist Eugène Ysaÿe. Zo gaan Augustin Dumay, Lorenzo Gatto en jonge solisten in residentie een concert geven ter nagedachtenis van deze Belg, waarin zij het belang en het erfgoed van Ysaÿe schetsen.

Véronique Rubens weet meer.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet