Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters op 20 mei: A Call to Prayer

klassieke muziek

wo 20 mei - 9:29

Wat gebeurt er wanneer je Franse barok, Noord-Indische gezangen en Arabische muziek samenbrengt? Romina Lischka, Ghalia Benali en Vincent Noiret doen het in A Call to Prayer. Het sfeervolle resultaat kon u in oktober vorig jaar al horen tijdens Iedereen Klassiek in Brugge, en is nu digitaal in opname verkrijgbaar.
Vincent Noiret, Ghalia Benali en Romina Lischka tijdens Iedereen Klassiek 2019

Wat verbindt ons, ondanks onze culturele verschillen? A Call to Prayer zoekt het antwoord. Romina Lischka en Ghalia Benali delen een liefde voor de muziek van Marin Marais en zijn leermeester Monsieur de Sainte Colombe. Lischka studeerde behalve gamba ook Noord-Indische klassieke zang, terwijl Benali van kindsbeen af Arabische en Indische dansen leerde en zich verdiepte in de maqams, de melodische systemen van de traditionele Arabische muziek. Al die invloeden komen samen in een sfeervol, betoverend geheel. Onbekend en bekend verweven zich en zo wordt duidelijk dat we in onze muzikale beleving echt niet zo veel van elkaar verschillen. 

Op 15 mei werd de opname van A Call to Prayer digitaal uitgebracht. Via deze link kan u een platform kiezen om de muziek aan te kopen

Op 10 mei gaven Romina, Ghalia en Vincent een concert in het Virtueel Salon van Le Jardin Musical in Brussel, ter gelegenheid van de digitale release. Dat concert kan u bekijken via deze link, én u kan er - mocht u dat willen - ook een donatie achterlaten voor de muzikanten. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet