Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters op 22 januari: Annelien Van Wauwe en Işıl Bengi

klassieke muziek

wo 22 jan. - 9:29

Het is een drukke tijd voor klarinettiste Annelien Van Wauwe. Zij zit in Salzburg voor de opening van de Mozartweek en volgende week krijgt haar nieuwe ensemble Carousel zijn vuurdoop tijdens Klara in deSingel. En de Turkse Işıl Bengi vertelt haar muzikale levensverhaal op haar nieuwe cd HiKAYE.
Carousel

Annelien Van Wauwe heeft een nieuw kamermuziekensemble. Samen met violist Samuel Nemtanu richtte zij 'Carousel' op waarmee zij mensen dichter bij elkaar wil brengen door middel van een universele, muzikale taal die culturele en artistieke grenzen kan laten verdwijnen.

Het ensemble bestaat uit 11 jonge musici uit 6 verschillende Europese landen en gaat zowel het bekende repertoire alsook werken van hedendaagse componisten in residentie brengen. Hun allereerste concert vindt plaats tijdens Klara in deSingel. Olav belt haar alvast op om te horen hoe het staat met de voorbereidingen.

Meer informatie over Carousel vindt u hier.

Işıl Bengi

Als je een lijn zou trekken tussen Istanbul, de geboorteplaats van pianiste Işıl Bengi, en haar Brusselse uitvalsbasis krijg je iets dat je zowat de Europese evenaar zou kunnen noemen. Haar nieuwe cd HiKAYE (Turks voor 'verhaal') neemt ons mee op een muzikale reis langs deze route.

Op het programma staan Griekse, Franse en Servische dansen, Armeense landschappen, een Japanse litanie, een Zwitsers wijgeschenk en Belgische spelletjes. De uitgelezen kans dus om ons muzikale repertoire bij te kruiden met nieuwe geluiden uit verschillende landen.

Alle informatie over deze cd vindt u op de website van het platenlabel Outhere Music.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet