Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters op 22 juni

blijf verwonderd!

za 22 jun. - 0:00

Karel Steylaerts is eerste cellist bij Brussels Philharmonic met een drukke agenda. We horen het in zijn audiodagboek. Het Albanova Festival komt eraan en artist in residence Hendrik Vanden Abeele geeft enkele tips. De broers Ludovic en Florestan Bataillie voeren de muziek van Philippe Wolfers uit en Marc Van den Hoof blikt vooruit op Jazz Middelheim. Ook de eerste CD van Casco Phil is klaar en Helene Bracke en Benjamin Haemhouts stellen hem voor.
Duo Adelfoi

Karel Steylaerts speelt cello in het TrioFenix, maar is ook solo-cellist bij Brussels Philharmonic. Samen met het Ictus-ensemble en het dansgezelschap Rosas brengt het orkest voor de voorstelling ‘Rosas: Bartók, Beethoven, Schönberg’ drie vroege werken van Anne Teresa De Keersmaeker samen. Daarnaast heeft Brussels Philharmonic ook nog laureatenconcerten van de Koningin Elisabethwedstrijd op de agenda. Karel neemt ons mee in zijn tranche de vie.

Het midzomerfestival Albanova komt er weer aan op 30 juni in de Landcommanderij in Alden Biesen. In een historisch decor dat de verbeelding prikkelt, vinden bezoekers een gevarieerd aanbod van klassieke concerten, gedurfde creaties, workshops en installaties. Artist in residence en artistiek leider van het vocaal ensemble Psallentes Hendrik Vanden Abeele maakt ons warm voor het festival. 

Music Matters blikt vooruit op Jazz Middelheim, van 15-18 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen. Jazz-specialist en radiopresentator Marc Van den Hoof komt langs en geeft toelichting bij het programma.

Philippe Wolfers was een van ‘s lands meest beslagen edelsmeden. Naast zijn wonderbaarlijke art-nouveaujuwelen, doken ook enkele muzikale composities op die nog niet eerder werden uitgevoerd. Die eer is weggelegd voor de broers Ludovic (viool) en Florestan Bataillie (piano), ook bekend als het Duo Adelfoi. Zij voeren die composities én het werk van enkele tijdgenoten uit op 30 juni in het unieke kader van het Paviljoen der Menselijke Driften in het Jubelpark. Tickets kan u hier kopen. Presentator Olav Grondelaers trok eropuit voor een reportage.

Het orkest Casco Phil heeft zijn eerste cd klaar met muziek van Kurt Weill. ‘Once in a Weill’ dompelt u onder in de sfeer van het vooroorlogse Berlijn. Samen met mezzosopraan Helene Bracke heeft artistiek leider Benjamin Haemhouts de cd voorgesteld in het Zuiderpershuis. Als special guests verwelkomden ze de Amerikaanse sterdanseres Drew Jacoby en dichteres Lotte Dodion. Helene vertelt in de studio wat je op deze cd kan ontdekken.

Het festival l’Été Mosan bestaat al jaren en nodigt een hele zomer lang verschillende binnen- en buitenlandse ensembles uit op verschillende feeërieke plaatsen in Wallonië. Dit jaar zijn dat 17 concerten op evenveel locaties, van 13 juli tot 31 augustus. Het volledige programma van l’Été Mosan ontdekt u hier.

Music Matters, op zaterdag 22 juni van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet