Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 28 januari met de nieuwe cd's van Reinoud van Mechelen en Natashia Kelly Group

blijf verwonderd!

di 21 jan. - 2:48

Reinoud van Mechelen kruipt in de huid van de mythologische figuur Orfeus en jazzzangeres Natashia Kelly heeft een nieuwe plaat klaar.
Natashia Kelly Group

Het jaar van de Belgische tenor Reinoud van Mechelen is goed begonnen. Zijn ensemble a nocte temporis en Vox Luminis sloegen bijna een jaar geleden de handen in elkaar. Reinoud zorgde voor de musici die gespecialiseerd in de Franse barok zijn en Lionel Meunier riep zijn zangerstroepen samen. De twee muzikale krachten namen twee Orfeusgerelateerde werken van Marc-Antoine Charpentier op: Orphée descendant aux enfers (H.471) en La descente d’Orphée aux enfers (H.488). Sinds enkele dagen ligt hun nieuwe cd in de rekken.


Beluister de reportage over deze nieuwe cd hieronder.

Beluister het hele gesprek dat onze redacteur had met Reinoud van Mechelen hieronder.

De Belgisch-Ierse jazzzangeres Natashia Kelly (1986) is ongeveer tien jaren actief in de jazzscene. U hoorde haar misschien in duo met enerzijds Brice Soniano (contrabas) en anderzijds Yannick Peeters (ook contrabas). Samen met Brice Soniano trad ze in 2016 op tijdens Theater Aan Zee en bracht ze de digitale demo Thin Line (2018) uit. Met Natashia Kelly Group kun je haar horen op de EP The Uncanny uit 2016. Met hun debuutplaat Inside the Wave hebben ze een JazzLab-tour in januari en februari beet. Hun compagnons de route zijn Pentadox, de hedendaagse Belgische jazzband rond pianist Bram De Looze, saxtalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber.

Klik hier en beluister en/of koop het album Inside the Wave via Bandcamp.

Voor meer concertdata, klik hier.

Beluister het interview met Natashia Kelly hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet