Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 28 januari met Jan Devlieger

blijf verwonderd!

do 28 jan. - 0:29

Dirigent en klavecinist Jan Devlieger stelt de nieuwste CD van zijn ensemble, Les Goûts-Authentiques, voor in Music Matters.
In Vain the Am'rous Flute - Les Goûts-Authentiques

"In Vain the Am'rous Flute", zo heet de nieuwste cd van Les Goûts-Authentiques. Het ensemble van Jan Devlieger brengt vocaal en instrumentaal werk van Purcell en tijdgenoten.

Deze cd legt de focus op liederen, gekozen uit grotere wereldlijke werken, met een bezetting van een of twee solostemmen en een blokfluitenpaar.

Naast deze liederen of aria’s bieden kamermuziek met een of twee blokfluiten en ook klavecimbelmuziek, van Purcell en tijdgenoten, ons een blik op de toenmalige componeer- en musiceerpraktijk, binnen een intieme setting. Het is de puurheid van de muziek en de melancholie in bepaalde segmenten van de literatuur van Purcell die Jan Devlieger zo aanspreekt.

We belichten met deze cd een ander aspect van Purcell: de ingetogenheid en het diep menselijke dat ons zo aanspreekt.

— Jan Devlieger

"In Vain the Am'rous Flute" werd uitgegeven bij Etcetera Records en kan je hier bestellen.

De uitvoerders zijn Clint van der Linde, contratenor, Ann De Prest, sopraan, Nele De Soete, mezzosopraan, Jan Devlieger, bloklfuit & klavecimbel, Johanna Lambrechts, blokfluit, Thomas Langlois, theorbe, Rein Vermeulen en Linde Demuynck, klavecimbel, Adelheid Glatt, viola da gamba, en Marjolein Gerets, fagot.

(Her)beluister het gesprek in Music Matters:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet