Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters op 30 september: Quartz en Kheops

blijf verwonderd!

ma 30 sep. - 8:04

Sint-Truiden maakt zich op voor de allereerste editie van Quartz, een internationaal kwartetfestival in de prachtige Academiezaal. Voor Bob Permentier van B-Classic een droom die in vervulling gaat! Sylvia Huang, finaliste van de Elisabethwedstrijd viool dit jaar, gaat er spelen met haar GoYa Quartet Amsterdam. En Gaby Van Riet en haar ensemble Kheops stelden afgelopen vrijdag een nieuw album voor. In aanloop daarnaartoe hield ze voor ons een dagboek bij.
Olav Grondelaers met Sylvia Huang en Bob Permentier

De achthoekige Academiezaal in Sint-Truiden: een unieke plek met een prachtige akoestiek die volgens Bob Permentier van B-Classic smeekte om een eigen strijkkwartettenfestival. En van 4 tot en met 6 oktober is het eindelijk zo ver, dan strijkt (no pun intended) Quartz er voor de eerste keer neer. Centrale gast is Quatuor Danel, een franco-belgisch ensemble dat zich helemaal kan vinden in de uitgangspunten van het festival: vertrekken vanuit het grote repertoire, ontmoetingen met andere muzikanten én een educatieve werking met jong talent. 

Tijdens die driedaagse krijgt Danel het gezelschap van o.a. Frank Peters, klarinettist  Annelien Van Wauwe, Adelphi Quartett en Young Belgian Strings. En ook het GoYa Quartet Amsterdam komt langs! Het ensemble van Sylvia Huang en drie van haar collega's bij het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Sinds de Koningin Elisabethwedstrijd heeft ze een sabbatjaar genomen bij het orkest, zodat ze optimaal kan genieten van alle mooie aanbiedingen die ze kreeg sinds haar finale én publieksprijs tijdens de Elisabethwedstrijd.

Je kan tijdens Quartz niet alleen naar concerten, je kan er ook een muzikale wandeling door Sint-Truiden maken, strijkinstrumenten laten schatten en een familievoorstelling, debat of live talkshow bijwonen. Alle praktische informatie over Quartz staat hier

Afgelopen vrijdag stelde fluitiste Gaby Van Riet met het ensemble Kheops een nieuwe cd voor: Fugitives, met daarop muziek van de Turkse componist Muhiddin Durruoğlu. De componist zat tijdens het concert ook zelf aan de piano. Gaby hield voor ons een dagboek bij en vertelt hoe ze naar dit concert toeleefde. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet