Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 4 juni met Mosa Trio

blijf verwonderd!

za 30 mei - 5:58

Zaterdag 6 juni gaat de 56ste editie van het festival Dag in de Branding in Den Haag door. Geloof het niet, maar het thema Abandoned Places is a posteriori best wel goed bedacht. Mosa Trio speelt een online concert vanuit Piano's Maene in Rekem. Cellist Paul Stavridis blikt met ons vooruit.
Paul Stavridis, Alexandra Van Beveren en Bram de Vree vormen al 10 jaar het Mosa Trio!

Mosa Trio (Alexandra Van Beveren – viool, Bram de Vree – piano, Paul Stavridis – cello) brak internationaal door na enkele prijzen op grote concours. In 2015 werd het trio laureaat van Supernova. Hun naam ontlenen ze aan Mosa Trajectum, Latijn voor Maastricht waar Alexandra, Bram en Paul elkaar in 2010 ontmoetten. Het tweede pianotrio van Shostakovich vormde de muzikale basis van hun samenwerking en dat werk prijkt ook op hun debuut-cd Portraits uit 2018 (Antarctica Records).

Het trio viert dit jaar haar 10de verjaardag. Een mooi jaar met enkele jubileumconcerten, een geplande, doch afgelaste kamermuziekwedstrijd in Japan en de verjaardagscompositie Mosaic geschreven door studenten compositie van de conservatoria in Antwerpen, Luik, Maastricht en Rotterdam.

Op 6 juni kan u om 15.10u het concert met muziek van Elliott Carter, Wim Henderickx, en een selectie uit Mosaic helemaal gratis meevolgen op uw scherm. Reserveer uw plekje via deze link. Een vrije bijdrage is altijd welkom.

Beluister het gesprek met Paul Stavridis hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet