Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 5 februari: SUPERNOVA's 2020

klassieke muziek

wo 5 feb. - 7:09

Afgelopen weekend werden Trio Aries en het Desguin Kwartet uitgeroepen tot dé Supernova’s van 2020. Trio Aries sleepte daarnaast een cd-opname in de wacht terwijl het Desguin Kwartet de publieksprijs van € 1000 mee naar huis nam.
Ludovic Bataillie en Pieter-Jan De Smet van het Desguin Kwartet

Desguin Kwartet, dat zijn de vier jonge musici Wolfram Van Mechelen (viool), Ludovic Bataillie (viool), Rhea Vanhellemont (altviool) en Pieter-Jan De Smet (cello). Ze vonden elkaar aan het Conservatorium van Antwerpen en zo begrijp je snel waar hun naam vandaan komt.

Het kwartet maakte de afgelopen jaren reuzensprongen. In 2018 maakten ze hun debuut op onze radiozender met het tweede strijkkwartet van Paul Hindemith naar aanleiding van hun ‘In Flanders Fields’ tournee. In 2019 waren ze ‘Artiest in Residentie’ van vzw SWUK. In 2020 zullen ze toeren met hun project ‘Verlaine’. En dan zijn ze nu ook nog eens een van de SUPERNOVA's van 2020!

Trio Aries

Het jonge Belgische Trio Aries bestaat uit violist Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens en speelde zijn eerste concertseizoen in 2018/19. In het voorjaar van 2019 maakte het trio in Berlijn een eerste studio-opname van het Pianotrio nr. 1 in d klein van Felix Mendelssohn Bartholdy. Dit seizoen spelen ze onder andere concerten op het festival BxlSurScène, in CC ‘t Blikveld (Bonheiden) en in de concertreeks Espace Garage in Ottignies.

‘Aries’ is de Latijnse naam van het sterrenbeeld Ram. En die naam doen de leden van het trio eer aan. Regelt laten zij hun jonge en frisse visie op muziek met volle energie op het publiek los. Ze gebruiken daarvoor een breed repertoire: van klassiek tot hedendaags. Het verhaal van de componist krijgt extra expressie doorheen hun zoektocht naar de groove, de synthese tussen klankkleur en timing, die eigen is aan elk muziekstuk.

Paul Heyman, cellist bij Trio Aries, kwam langs om het te hebben over de toekomstplannen van het ensemble. Ook stond Paul stil bij zijn Hoffmann-cello, een historisch instrument dat misschien door de handen van Bach is gegaan!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet