Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters op 6 februari met Flagey Piano Days 2020 en Bruno Forment

blijf verwonderd!

do 30 jan. - 1:58

Journaliste Véronique Rubens maakt ons warm voor twee minder bekende pianisten en Bruno Forment van het Orpheus Instituut vertelt over hun unieke aanwinst.
Een van de vele parels uit de bibliotheek van Ton Koopman

Véronique Rubens struint voor ons af en toe het muzikale landschap af en deze keer houdt ze halt in Flagey voor het jaarlijkse pianofestival. Ook Piano Days 2020 ontsnapt niet aan het Beethovenjaar. De vijf pianoconcerten en alle cellosonata’s zijn er te horen. Wereldtoppers als Nelson Goerner, Frank Braley, Boris Giltburg en Lucas & Arthur Jussen zullen aantreden. Maar Véronique maakt ons warm voor de minder bekende kleppers zoals de Servische pianiste Tamara Stefanovich en de Israëliër Matan Porat.

Bestel uw tickets voor Flagey Piano Days 2020 hier.

Beluister het interview met Véronique Rubens hieronder.

Orpheus Instituut (°1996) in Gent is een Europees centrum voor artistiek onderzoek in muziek, en dit vaak vanuit de eigen muzikale praktijk van de uitvoerders en de componisten. Natuurlijk kan een onderzoekscentrum niet zonder een bibliotheek vol schatten. Onderzoekers, doctoraatsstudenten en gastdocenten geven mee gestalte aan deze bijzondere bibliotheek met ongeveer 8 000 werken. De collectie bestaat uit werken rond muziekpraktijk, uitvoeringspraktijk, artistieke getuigenissen, creativiteit, experiment, filosofie en esthetica. Ook een collectie tijdschriften, cd’s en partituren vind je er terug. Wie de catalogus wil doorzoeken, klik hier.

Maar die bibliotheek krijgt een stevige aanwinst, want Orpheus Instituut mag namelijk de Ton Koopmancollectie herbergen. De verzameling van de gelauwerde dirigent bestaat uit boeken en bladmuziek. Een van de uitzonderlijke manuscripten is een tot voor kort onbekende cantate van Händel. Daarnaast verzamelde Koopman ook nog eens duizenden moderne boeken en tijdschriften over de barokmuziek en -cultuur.

Muziektheaterwetenschapper en barokspecialist Bruno Forment zal samen met Dr Huub van der Linden projecten rond die uitzonderlijke collectie organiseren.

Beluister het interview met Bruno Forment hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet