Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Music Matters op 6 januari: Supernova 2020

klassieke muziek

ma 6 jan. - 9:26

Deze week blikken we alvast vooruit op de finale van SUPERNOVA 2020 met de finalisten van Pianoduo Mimese en ex-supernova Kurt Bertels.
Kugoni Trio

SUPERNOVA is een initiatief van diverse partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Jaarlijks roepen programmatoren uit de klassieke muziekwereld twee Belgische kamermuziekensembles tot Supernova’s. De winnaars krijgen, naast media-aandacht van Klara en Musiq’3, een concerttournee aangeboden doorheen België.

Tijdens de finale van Supernova 2020 presenteren vier beloftevolle kamermuziekensembles elk een programma van een half uur. Dit jaar zijn dat Duo Eidos (Géraldine Clément, Thomas Waelbroeck), Trio Aries (Alice Van Leuven, Paul Heyman, Wouter Valvekens), Pianoduo Mimese (Hiu-Man Chan, Tim Mulleman) en het Desguin Kwartet (Wolfram Van Mechelen, Ludovic Bataillie, Rhea Vanhellemont, Pieter-Jan De Smet).

In Music Matters stellen Hiu-Man Chan en Tim Mulleman van Pianoduo Mimese zich alvast voor.

Kurt Bertels

Saxofonist Kurt Bertels won in 2014 met zijn ensemble het Kugoni Trio de allereerste editie van SUPERNOVA. In Music Matters vertelt Kurt wat het winnen van deze wedstrijd hem en het trio bracht en waar hij momenteel mee bezig is.

Kugoni Trio is met zijn bezetting van saxofoon, viool en piano een uniek ensmeble in België, vooral omdat de musici een focus leggen op muziek van eigen bodem. Afgelopen november presenteerden zij hun tweede album 'Essence', vol met nieuwe muziek van Piet Jozef Swerts, Wim Henderickx, Jeroen D’hoe, Pieter Schuermans en Mathias Coppens.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet