Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters op donderdag 26 maart met Frederik Styns

blijf verwonderd!

do 19 mrt. - 10:47

Twee weken geleden gingen naar aanleiding van de corona-pandemie de strenge maatregelen voor concertorganisaties van kracht. Frederik Styns, de intendant van Symfonieorkest Vlaanderen, kon om die reden op 12 maart niet langskomen. Voor de Muziekpersoonlijkheid van het jaar doen we graag een tweede poging!
Frederik Styns is Muziekpersoonlijkheid van het jaar

Frederik Styns kennen we als de intendant van Symfonieorkest Vlaanderen die enkele jaren terug de fakkel van Dirk Coutigny overnam. Samen met chef-dirigenten als Jan Latham-Koenig en Kristiina Poska verkenden ze nieuwe (internationale) horizonten. Styns begon opeenvolgend als artistiek coördinator van Muziekcentrum De Bijloke, van het platenlabel Outhere Music en van Miry Concertzaal. Hij was ook enkele jaren departementshoofd van de klassieke afdeling van KASK en Conservatorium / HOGENT en howest. Een ervaren rot in het vak en dat verdient absoluut de Klara Muziekpersoonlijkheid van het jaar.

Hoe vergaat het nu met Symfonieorkest Vlaanderen in tijden van corona? Normaal gezien stond de productie A New World (muziek van Korngold, Daan Janssens en Dvořák) met violist Liza Ferschtman op het programma. Op hun Facebookpagina kan u genieten van enkele herkenbare deuntjes uit de Negende van Dvořák beluisteren.

Het gesprek met Frederik Styns kan u hieronder beluisteren.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet