Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Music Matters verkent haar roots op 12 januari

blijf verwonderd!

za 12 jan. - 1:00

Wouter Vandenabeele gaat met zijn trio Tamala op zoek naar de exotische klanken van Senegal terwijl Ronny Mosuse de verhalen ontdekt van muzikanten die naar België zijn gemigreerd. Edenwood Duo graaft op hun debuut 'Another Place' naar de roots en culturen van hedendaagse componisten. En wie kan ons ooit een zinnig antwoord geven op deze vraag: "We zijn in schuld geboren, maar schuld waaraan?" Misschien wel filmmaakster Clara Pons samen met Collegium Vocale tijdens de Bach Academie.
Beeldfragment uit 'Lebenslicht' van Clara Pons

Violist en componist Wouter Vandenabeele nam voor ons een audio-dagboek op tijdens zijn voorbereidingen met Tamala.

Ronny Mosuse kruipt opnieuw achter de microfoon. In het nieuwe Klara-programma Café Métropole praat hij 4 zondagen achter elkaar met muzikanten die naar ons land zijn gemigreerd over de weg die zij én hun muziek hebben afgelegd. En er komen ook Belgische muzikanten langs die de wijde wereld introkken. We kunnen ons geen beter presentator dan Ronny Mosuse voorstellen, maar vindt hij dat eigenlijk zelf ook? 

Clara Pons, filmmaakster met een groot hart voor muziek, komt ons haar creatie "Lebenslicht" voorstellen. Samen met het Collegium Vocale Gent en Philippe Herreweghe zal zij enkele werken van Bach fileren totdat alleen de naakte essentie over blijft. Olav probeert haar te ontfutselen wat die essentie precies is voor haar. 

Wouter Vercruysse (cello) en Catherine Struys (gitaar) van Edenwood Duo brachten onlangs hun debuutcd uit met werk van minder bekende componisten. Ze vertellen over de weg naar "Another Place"

Brecht Cabreels huppelt over het imposante orgelklavier van de kerk van Waregem in zijn loopje. 

Wat zou een uitzending van Music Matters zijn zonder een toevoeging van Mark Janssens. In deze tijdingen blikt hij terug op het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker en kijkt hij eens wat de plannen zijn van de Berliner Philharmoniker. En de nieuwe prestigieuze muziekwedstrijd in Peking heeft een bijzondere keerzijde van de medaille...

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet