Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Muzikale aanvoerders rond de wereld

kunst & cultuur

di 7 jun. - 3:47

Van de vader van ethio-jazz, de queen van de morna tot de moordenaar en vernieuwer van tango. Allemaal zetten ze op hun manier hun muziek en daarmee het hele muziekgenre op de wereldkaart. Een muzikale reeks over Cubaanse liedjes in de opera van Parijs, jazz in de bars van Buenos Aires en Afrikaanse heimwee in de Kaapverdische morna.
Cesária Évora was de muzikale DNA-streng van de Kaapverdische eilanden.

Muziek is de lichtste kunst die er bestaat. En neem ‘licht’ maar even héél letterlijk. Want muziek weegt niets. Je hoort een melodietje, je neuriet het even na en dan neem je het mee. Al zingend of fluitend, desnoods de hele wereld rond. Muziekstijlen worden al luisterend uitgewisseld. Ze veranderen constant, verschillende muzikanten creëren en boetseren een stijl en meestal zijn de wortels van een muziekgenre moeilijk vast te pinnen. Maar toch, soms is er één muzikant die een heel muziekgenre startte, op de kaart wist te zetten, of helemaal wist te veranderen. Espresso volgt een week lang de sporen van die bekende muziekgenres.

Muzikale aanvoerders rond de wereld, in Espresso. Met de stem van Olav Grondelaers.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet