Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Naar Slovenië met Jasmin B. Frelih

kunst & cultuur

wo 23 aug. - 11:53

In dat kleine landje tussen Oostenrijk en de Balkan zijn heel wat interessante auteurs te vinden, zoals de jonge debutant Jasmin B. Frelih.

Jasmin B. Frelih (° 1986) won in 2016 de EU Prize for Literature, een initiatief van de Europese Unie om auteurs uit de verschillende lidstaten te promoten. Een jaar later volgde de Nederlandse vertaling van zijn debuutroman 'In/Tweeën' bij uitgeverij De Geus.

Het boek schetst een onheilspellend toekomstscenario anno 2036. De wereld ziet er staatkundig een beetje anders uit als gevolg van een 'Grote Breuk' in 2011. Daarin werd komaf gemaakt met 'De Grote Kakofonie' - het eindeloze gekwetter op internet en sociale media - en dat is uitgemond in een mondiaal conflict.

Tegen die achtergrond schetst Frelih het verhaal van drie personages die een gezamenlijk verleden hebben. Theaterregisseur Evan werkt in Edo (ofwel Tokio) aan een nieuw project. Hij vlucht in een leven vol luxe en drugs om een pijnlijke relatiebreuk te vergeten.

Politicus Kras Volk viert zijn vijftigste verjaardag in mineur. Het feest loopt uit op een massale familieruzie waarin oude vetes op tafel komen.

Dichteres Zoia is eregast op een alternatief literair festival in Brooklyn, New York. Er komen intellectuelen en jongeren bijeen om te filosoferen over de bedroevende situatie in de wereld.

Frelih beschrijft het met veel humor en strooit met referenties aan de cultuurgeschiedenis van de 20ste eeuw.

Bekijk hieronder de boekvoorstelling van 'In/Tweeën' in Passa Porta, waar Jasmin B. Frelih geïnterviewd werd door schrijver Joost Vandecasteele, en herbeluister het gesprek met vertaler Roel Schuyt in Belmondo.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet