Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Nederland vs. België: Katelijne Boon in gesprek met Sylvia Huang en Hawijch Elders

klassieke muziek

za 4 mei - 11:05

De eerste ronde zit erop voor de Belgische kandidate Sylvia Huang en de Nederlandse Hawijch Elders. Katelijne Boon sprak met deze twee sympathieke violistes net voor de proclamatie.
'Ik wist dat het concours hier heel populair is, maar ik had niet verwacht dat de zaal in de eerste ronde al bijna vol zou zitten'

De 64 kandidaten van de Koningin Elisabethwedstrijd spelen ook in de eerste ronde al voor een volle zaal. "Ik wist dat het concours hier heel populair is, maar ik had niet verwacht dat de zaal in de eerste ronde al bijna vol zou zitten", zegt de Nederlandse Hawijch Elders met enige verwondering.

De 20-jarige Nederlandse heeft al enige wedstrijdervaring. Sylvia Huang nam deel aan twee nationale concours toen ze tien of elf jaar was. "Het is nu al mijn vijfde seizoen als eerste violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest. Het is de eerste keer dat ik een periode vrij neem om me te concentreren op de viool."

Heeft Hawijch wedstrijdtips voor onze Belgische trots? "Nee (lacht) ik kan geen tips geven, ik ben veel jonger."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet