Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Nelson Goerner in Iberia - een overweldigend palet aan emoties

klassieke muziek

vr 17 jun. - 9:33

De Argentijnse pianist Nelson Goerner (°1969, San Pedro). Winnaar van het Franz Liszt Concours in Buenos Aires in 1986, en het Concours van Genève in 1990. Goerner bouwde sindsdien wereldwijd een succesvolle carrière uit, zowel als solist als kamermuzikant. 
Nelson Goerner - Iberia

Wie?

De Argentijnse pianist Nelson Goerner (°1969, San Pedro). Winnaar van het Franz Liszt Concours in Buenos Aires in 1986, en het Concours van Genève in 1990. Goerner bouwde sindsdien wereldwijd een succesvolle carrière uit, zowel als solist als kamermuzikant. Ook zijn opnames met werken van o.a. Chopin, Brahms, Debussy en Paderewski zijn de voorbije jaren fel geprezen door de internationale pers.   

Wat?

De vier bundels - met telkens drie stukken - die samen Iberia vormen. Isaac Albéniz schreef dit monumentale pianowerk afwisselend in Parijs en Nice, tussen december 1905 en januari 1908. Een ode aan het thuisland in al zijn facetten, om het Franse publiek destijds te overtuigen van de schoonheid en zeggingskracht van Spaanse muziek.  

Waarom? 

Omdat Nelson Goerner je vanaf de eerste noot van Evocación op overtuigende wijze meeneemt op een kleurrijke roadtrip doorheen Spanje. Zijn enorme verbeeldingskracht, gevoel voor timing en dynamiek, evenwicht tussen de tempi, en het geweldige palet aan klankkleuren dat hij uit de vleugelpiano tovert maken hem een gedroomd vertolker van deze muziek. Een pluim ook aan de opnametechnici die voor deze sprankelende opname in Studio 4 van Flagey instonden.   

  

- Vincent Goris

 

Praktisch?

Titel: Iberia. Albéniz
Uitvoerder: Nelson Goerner (piano)
Label: Alpha
Catalogusnummer: 829

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet