Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Ode aan Serge Gainsbourg

blijf verwonderd!

wo 24 feb. - 5:55

Op woensdag 2 maart was het 25 jaar geleden dat Serge Gainsbourg overleed. Patrick Riguelle en Jan Hautekiet brachten drie uur lang hommage aan hem.

Hij was het enfant terrible van het Franse chanson‚ de provocateur die geen kans liet voorbijgaan om het culturele en maatschappelijke establishment tegen de schenen te schoppen.
Dichter, zanger, componist, acteur en regisseur hors categorie.

Riguelle & Hautekiet speelden het beste uit zijn rijke songcatalogus, brachten ook 2 minder bekende nummers live, en hebben gepraat over het fenomeen Gainsbourg met Jan De Smet, Herman Selleslags en Marc Ysaye

Jan De Smet is verwoed muziekverzamelaar en heeft dus ook een zwak voor de songschrijver en provocateur Gainsbourg. Hij tourt met zijn Rariteitenkabinet, en daarin kan Le Beau Serge niet ontbreken. Zijn collectie incredible strange music is recht evenredig met zijn voor al wat zich in de popmuziek afspeelt.

Herman Selleslags leverde de foto’s voor het boek dat Rudolf Hecke over Gainsbourg schreef. Hij ontmoette Gainsbourg vier keer, de eerste keer in Cannes was hij gebiologeerd door Sonja Cantré  en later in 1965 in Napels, toen Poupée de cire, Poupée de Son van France Gall het Eurovisiesongfestival won. Nadien hebben ze nog samen ontbeten, Gainsbourg met een 102 (dubbele pastis), Selleslags met een koffie.

Marc Ysaye is muzikant en nethoofd en bezieler van RTBf-zender Classic 21. Hij was één van de laatsten die Serge Gainsbourg bij leven interviewde. Hij blikte zelf in 2011 ook uitgebreid terug op de figuur Gainsbourg met Gilles Verlant, die intussen in 2013 zelf ook overleed.

Trouwens, op donderdag 24 maart organiseren ze in De Roma een ode aan Gainsbourg met de voorstelling “Gainsbourg se barre”. Patrick Riguelle is tijdens die voorstelling de special guest.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet