Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Op komst in Pompidou

kunst & cultuur

ma 19 dec. - 4:01

Tijdens de kerstvakantie maakt Pompidou even plaats voor Amadeus en 'Het hart van Napoleon'. Voor het zover is, komen er nog enkele onmisbare tentoonstellingen en boeken aan bod: Anne-Mie Van Kerckhoven, Johan Creten en een nieuwe biografie van Piet Mondriaan.

Pompidou stuurt u met flink wat leesvoer en expotips de kerstvakantie in.

Tussen kerst en nieuwjaar staat Klara in het teken van Wolfgang Amadeus Mozart. Pompidou heeft op dinsdag 20 december aandacht voor een tijdgenoot die na zijn dood in de vergetelheid raakte: violist en componist Joseph Boulogne. In het 18de-eeuwse Parijs stond hij bekend als 'De zwarte Mozart'. In het gelijknamige boek brengt de Nederlandse schrijver Jan Jacobs Mulder een mooi portret van de eerste Europese componist met Afrikaanse wortels.

De Belgische kunstenaars deden het in 2016 goed in de wereld. Prestigieuze buitenlandse musea organiseerden tentoonstellingen over Marcel Broodthaers, Hergé, René Magritte en Jan Fabre. Ook Anne-Mie Van Kerckhoven en Johan Creten hebben op dit moment grote overzichtstentoonstellingen lopen, respectievelijk in Mönchengladbach en Sète. Op woensdag 21 december zijn ze te gast bij Chantal Pattyn.

Pompidou sluit het seizoen af op donderdag 22 december met een nieuwe biografie van kunstenaar Piet Mondriaan. Hans Janssen is conservator van het Gemeentememuseum in Den Haag en verdiept zich al jaren in De Stijl. In 'Piet Mondriaan, een nieuwe kunst voor een ongekend leven' gaat hij op zoek naar de man achter de rigide kleurencomposities.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet