Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Stiff Upper Lips

Stiff Upper Lips

Opnieuw op Klara: 'Stiff Upper Lips'

blijf verwonderd!

vr 1 mrt. - 4:00

Waarom de Engelsen zó Engels zijn. Met Flip Feyten, Harry De Paepe en Sven Speybrouck.

Als de Engelsen voor een brexit gekozen hebben, heeft dat niet alleen met economie en migratie en soevereiniteit te maken, maar ook met de Engelsen zelf. Ze voelen zich anders dan de anderen, en ze zijn het ook. Wat maakt de Engelsen zó Engels? In deze 5-delige radioreeks proberen journalist Flip Feyten, auteur Harry de Paepe en presentator Sven Speybrouck het antwoord te vinden op deze vraag.

En die zoektocht levert de meest wonderlijke verhalen op. Hoe raakten de Engelsen zo verslingerd aan thee? Wat is het geheim van hun aparte humor? Hoe ontstond het kampioenschap schenen schoppen? Wanneer mag een Engelsman zoenen? En hoe staat het met hun legendarische gereserveerdheid, de stiff upper lip? En vooral,  hoe valt dat te rijmen met de gigantische melting pot van culturen die Groot-Brittannië inmiddels geworden is? Hoe komt de Queen aan de titel ‘Seigneur of the Swans’, en wat zijn Royal Fish? Waarom moet je als Lagerhuislid goed kunnen rennen? En waarom is God een stoffige Engelsman?

Met liefde voor Engeland en enig gevoel voor humor wordt de ziel van deze vreemde eilandbewoners voor u blootgelegd.

Deze reeks werd eerder uitgezonden in oktober 2017, maar In het kader van alle gebeurtenissen rond de aangekondigde Brexit, kan u vanaf 1 februari 2019 nog eens luisteren naar Stiff Upper Lips.  Vijf vrijdagen lang, telkens van 17.00 tot 18.00 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.  U kan de originele reeks ook nog steeds downloaden als gratis podcast

Neem zeker ook eens een kijkje op de Facebookpagina van 'Stiff Upper Lips'

Presentatie: Flip Feyten, Harry De Paepe, Sven Speybrouck
Productie: Rolly Smeets

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet