Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Oproep Fingerprints 3

blijf verwonderd!

ma 9 jul. - 3:18

Klara, Componisten Archipel Vlaanderen en Kunstenpunt lanceren Fingerprints 3 waarin we opnieuw op zoek gaan naar muzikale vingerafdrukken van componerend Vlaanderen.

Alle goede dingen bestaan in drieën !

Na 2 succesvolle edities gaan we opnieuw op zoek naar muzikale vingerafdrukken van componerend Vlaanderen.

Voor Fingerprints 3 verwachten we composities voor 3 instrumenten, maximum 3 minuten lang en geschikt voor uitzending in prime time. 
De bezetting bestaat dus uit een combinatie van 3 instrumenten uit volgende lijst:  viool/altviool, piano, gitaar, accordeon, saxofoon, contrabas, percussie, een niet-Westers instrument.

De nieuwe composities zullen door Klara worden opgenomen in de Studio Toots (februari 2019) en nadien uiteraard worden gebruikt voor uitzending (radio, internet enz.)
In functie van de stijl van de resp. composities kiest Klara hiervoor een aantal jonge en veelbelovende musici. (bij keuze voor een niet-Westers instrument staat het de componist vrij om eventueel zelf een uitvoerder voor te stellen)

De geselecteerde composities zullen door Kunstenpunt worden uitgegeven op een niet-commerciële CD en o.m. worden gebruikt voor internationale promotie.
De rechten van de opname worden ondergebracht bij VRT-Publishing.

Partituren (of een uitgeschreven notatie) kunnen enkel digitaal in PDF   worden ingezonden naar Stef Coninx bij Kunstenpunt  via  stef@kunsten.be

! Opgelet: om voor selectie in aanmerking te komen moet elk ingezonden werk wel een TITEL vermelden maar de NAAM van de componist  mag NIET worden vermeld !
Een professionele jury zal een keuze maken uit de ingezonden  (‘anonieme’) werken.

Deadline voor inzending is 22 oktober 2018

Fingerprints 3 wordt gerealiseerd met de steun van Sabam for Culture.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet