Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Oude Meesters in Antwerpen

kunst & cultuur

ma 29 jun. - 1:56

Compagnie Marius heeft een nieuwe voorstelling. Acteurs Vincent Van den Berg en Kris Van Trier voeren het stuk Oude Meesters op dat zich afspeelt in het Kunsthistorisch Museum in Wenen. Het is het eerste in het drieluik Sit-Down Comedies, naar de roman van de Oostenrijkse schrijver Thomas Bernhard.
Acteurs Vincent Van den Berg en Kris Van Trier in Oude Meesters

Van den Berg en Van Trier vertolken de rollen van de twee mannen Reger en Atzbacher. Reger zit al jaren om de twee dagen bij het schilderij Man met witte baard van Tintoretto in het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Daar op die bank voor het schilderij, heeft hij afgesproken met meneer Atzbacher. Ze haten alles en iedereen, maar kunnen ook niet zonder.

In één monoloog vullen de twee acteurs elkaar aan, spreken ze elkaar tegen of naar de mond. Het duo reflecteert over kunst, ouders, onderwijs en politiek. Maar er is ook plaats voor wat lichtvoetigheid, want in vlammende scheldtirades sparen ze niemand, ook zichzelf niet.

Oude Meesters speelt vanaf 1 juli tot 12 juli in het Middelheimpark in Antwerpen. Meer info vind je op de website van Compagnie Marius.

Het boek van Bernhard is één van de weinige boeken waarmee ik luidop heb moeten lachen. Het wordt dus ook zeker een grappige voorstelling.

— Kris Van Trier

Herbeluister hier het gesprek met Kris Van Trier over Oude Meesters in Espresso:

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet