Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pastorale melancholie - Bram Nolf - Hans Ryckelynck

klassieke muziek

wo 29 jun. - 1:17

Uitvoerders: Bram Nolf, hobo en althobo; Hans Ryckelynck, piano. Label: Phaedra PH 92092.

Programma: Werk voor (alt)hobo en piano van August de Boeck, Lodewijk de Vocht, Joseph Jongen, Joseph Ryelandt, Albert Huybrechts, Léon Delcroix, Peter Benoit, Guillaume Guidé en Frits Celis.

Op deze voortreffelijk samengestelde cd van Bram Nolf, hoboïst bij het Nationaal Orkest van België, vind je naast de volledige kamermuziek voor hobo en piano van August de Boeck, ook - en we citeren uit het cd-boekje - "een selecte keuze pretentieloze pareltjes uit de Vlaamse en Belgische kamermuziekliteratuur voor hobo en althobo uit de 19e en de 20e eeuw." Het gaat hier meestal om korte stukken, met een overwegend pastoraal, lyrisch en gevoelig karakter. Mooie en aantrekkelijke muziek, die perfect de vergelijking met wat er pakweg in Engeland in dezelfde periode werd gecomponeerd (en veel bekender werd) kan doorstaan.

Met zijn zangerige, kleurrijke toon en delicate stijl zorgt Bram Nolf voor expressieve en toegewijde uitvoeringen. Hij wordt hierbij uitstekend begeleid door een verbeeldingsvolle Hans Ryckelynck op piano. De sfeervolle opname  plaatst de twee musici fraai in evenwicht, maar ook redelijk dichtbij, waardoor er wel wat 'kleppenmechaniek' te horen is. Maar dat draagt alleen maar bij tot spontane karakter van deze opnamen.

Een fijne, waardevolle Phaedra-uitgave!

- Bart Tijskens 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet