Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Berg en Dal

Berg en Dal

Pat Donnez praat met actrice Aminata Demba

blijf verwonderd!

za 30 jan. - 1:30

'Er is in de wereld van tv, film en theater een consensus: iedereen lijkt het erover eens dat er iets moet gebeuren voor meer diversiteit, zowel op als achter de schermen. Alleen lukt het blijkbaar niet altijd om die goede wil ook te vertalen in actie', zegt Aminata Demba.
Aminata Demba

In de aflevering Kamer te huur van het iconische FC De Kampioenen, verhuurt Pascale een kamer aan een man uit Kameroen. ‘Die neger,’ zo valt het horen, ‘is voor geen krulleke op zijn kop te vertrouwen.’ Dat is twintig jaar geleden. De VRT schrapte de aflevering vanwege vermeend racisme. Aminata Demba, een Belgische geëngageerde actrice van Malinese origine, noemt dit exemplarisch. Meer dan twintig procent van de Vlamingen heeft een migratieachtergrond, en moet je op het podium of het scherm zoeken naar mensen met kleur die geen prostitué spelen of een crimineel.

Berg en Dal met Aminata Demba, op 31 januari, van 10 tot 11 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de Klara-app.
En Berg en Dal kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

De Podcasts van Berg en Dal kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts, de Klara-app en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen. De voorbije seizoenen zijn op die manier nog helemaal beschikbaar.

U kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet