Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Berg en Dal

Berg en Dal

Pat Donnez praat met Europaspecialist en wielerfanaat Hendrik Vos

blijf verwonderd!

ma 17 jan. - 5:00

"Stel je voor dat je ergens aan het wandelen bent met je lief en hij of zij zegt tegen jou: ik hou van jou. Dan zeg jij terug: er wordt door mij ook van jou gehouden. Dat is de manier waarop er aan universiteiten veel te veel geschreven wordt,” vindt Hendrik Vos, “veel te wollig, indirect en passief in plaats van de dingen gewoon te zeggen zoals ze zijn.”
Pat Donnez en Hendrik Vos

Hendrik Vos staat naar eigen zeggen gulzig in het leven. Een dubbele bergrit van 330 kilometer over zeven cols, daar draait hij zijn hand – laat staan zijn benen – niet voor om. Dertig uur per week keihard trainen voor alweer een uitputtende triatlon, ach, kinderspel. Een boek over Europa schrijven, zijn specialiteit als hoogleraar, dat mag ineens anderhalve kilogram wegen. Waarom? ‘Ik zal straks nog lang genoeg dood zijn,’ aldus Vos, ‘dus wil ik het maximum uit dit korte bestaan zuigen.’

Berg en Dal met Hendrik Vos op 23 januari van 10 tot 11 uur op Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien kan je de podcast van het gesprek herbeluisteren in de VRT NU-app.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet