Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Berg en Dal

Berg en Dal

Pat Donnez praat met schrijver en geheimtip Lévi Weemoedt

blijf verwonderd!

ma 20 jun. - 4:00

“Ik heb een afkeer van mensen die literatuur belangrijk vinden. Literatuur begint waar het plezier ophoudt!"

In de laatste Berg en Dal van het seizoen presenteren we een geheimtip: de Nederlandse auteur Lévi Weemoedt. Ironie zit in zijn DNA. Het is bekend dat Lévi Weemoedt tot de Nederlanders behoort, zo zegt hij zelf, die liever in Vlaanderen het levenslicht hadden aanschouwd dan in ‘Olland.’ Het heeft wat voeten in de aarde gekost om Weemoedt te overhalen naar Berg en Dal te komen. Hij kan namelijk niet lang van huis zijn, omdat hij een hond heeft die van hem afhankelijk is, een diertje ook, waarvan hij heel veel houdt. Normaal kan hij die onderbrengen bij zijn vriendin. Maar die is nu uit zijn leven verdwenen. “Niet alleen gas, olie en medemenselijkheid,” zo schrijft hij aan Pat, “maar alles wordt schaarser door die trieste oorlog in Oekraïne.”

Berg en Dal met Lévi Weemoedt op 26 juni van 10 tot 11 uur op Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien kan je de podcast beluisteren via de VRT NU-app.
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet