Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Music Matters

Music Matters

Percussionist Tom De Cock speelt Drumming en dirigeert The Unanswered Question

blijf verwonderd!

di 9 nov. - 0:54

Van 7 tot 14 november loopt in het concertgebouw van Brugge de topstukweek rond wat Tom De Cock een van de grootste referentiewerken voor percussie noemt: Drumming van Steve Reich. Naast twee concerten van Drumming speelt het Ictus Ensemble nog het slotconcert van die week, The Unanswered Question, met het Brussels Philarmonic. Tom De Cock dirigeert deze samenwerking en speelt zelf mee in Drumming. Hij is te gast bij Olav Grondelaers in Music Matters op 10 november.
Tom De Cock

Na begonnen te zijn als vast lid bij Ictus en solist slagwerk bij Brussels Philharmonic, groeide Tom De Cock uit tot gelegenheidsdirigent. Hij dirigeert zo bijvoorbeeld deze twee orkesten op 13 november in The Unanswered Question, een concert dat zijn naam verleend aan het gelijknamige werk van Charles Ives. Deze samenwerking kadert binnen de topstukkenweek van het Concertgebouw van Brugge rond Drumming van Steve Reich.

 

Drumming

In elke topstukkenweek bouwt het concertgebouw een weekprogramma op met lezingen, cursussen, workshops, tentoonstellingen en uiteraard ook concerten. Drumming is een scharnierwerk uit het oeuvre van Reich en moet je volgens het concertgebouw minstens een keer in je leven live gezien en gehoord hebben. Dit werk behoort al van rond de eeuwwisseling tot het standaardrepertoire van Ictus. Anne Teresa De Keersmaeker en Rosas, waar Ictus een lange geschiedenis mee heeft, voorzien deze uitvoering van Drumming van dans.

The Unanswered Question

Het slotconcert van deze topstukkenweek is The Unanswered Question. Tom De Cock dirigeert hier vier minimalistische werken, waaronder twee van Steve Reich: Proverb en diens absolute meesterwerk Tehillim. Verder voeren ze ook nog The Sinking of the Titanic op van Gavin Bryars en The Unanswered Question van Charles Ives, de vader van de Amerikaanse muziek. Tom zijn liefde voor werken van de 20e en 21e eeuw komt in dit programma helemaal tot uiting.

Voor meer info en tickets voor de topstukkenweek, met de concerten van Drumming en The Unanswered Question, kan u hier terecht. Ictus speelt Drumming later nog in La Villette in Parijs en in het Kaaitheater in Brussel.

Herbeluister het gesprek met Tom De Cock in Music Matters hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet