Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Music Matters

Peter Vanhove stelt in Music Matters zijn nieuwe cd voor

blijf verwonderd!

do 16 sep. - 0:00

Pianist Peter Vanhove stelt zijn nieuwe cd voor. Na zijn cd rond Bizet en Vlaamse romantische en impressionistische pianowerken laat Peter zich opnieuw boeien door ongekende parels. Net zoals bij zijn vorige projecten dook hij in bibliotheken tot in het buitenland. Dit keer met een focus op Gounod en Franse componisten van de Parijse salons. Peter Vanhove was te gast in Music Matters op 16/09.
Peter Vanhove met zijn nieuw cd

Pianist Peter Vanhove heeft een nieuwe cd uitgebracht, "Gounod & Compagnie: Pièces pour Piano". Met deze cd brengt hij pianomuziek van Gounod en zijn entourage samen, een ware onderdompeling in de sfeer van de Parijse salons. Voor deze cd dook Vanhove in de Parijse bibliotheken met de Franse componist Charles Gounod als vertrekpunt. Gounod zijn pianomuziek wordt gekenmerkt door een vertellende, typisch Franse, vocale pianopartij. Volgens Vanhove is Gounod eigenlijk even prachtig en evenwaardig aan Lieder Ohne Worte van Felix Mendelsson.

Tijdens zijn zoektocht ontdekte Vanhove meer over Gounod en zijn tijdsgenoten. In de Parijse salons uit de 19de eeuw weerklonk ook muziek van onder andere Charles-Valentin Alkan en Déodat de Severac. Op deze cd wil pianist Peter Vanhove ook graag de muziek van minder gekende componisten laten horen.

Een rode draad in het werk van Peter Vanhove is het belichten van componisten die in de vergetelheid zijn geraakt. Met zijn nieuwste cd verkent hij ongekende parels van de typische Franse stijl, waarvan Gounod de pionier was. 

Meer info over Peter Vanhove of zijn nieuwe cd vind je op deze link.

Beluister het gesprek in Music Matters hieronder.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet