Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Maestro

Maestro

Pianist Eugene Istomin

klassieke muziek

vr 26 feb. - 14:37

In de week van 29 februari tot 4 maart kijkt Maestro terug op de carrière van de Amerikaanse pianist Eugene Istomin. Al zijn opnames voor Columbia zijn geremastered en heruitgebracht in één box. Een verzameling vol aangename verrassingen!

RUS IN NEW YORK

Eugene Istomin had Russische ouders maar werd geboren in New York, in 1925. Vader en moeder waren beroepszangers, en ze hadden al snel door dat hun zoon over bijzondere muzikale gaven beschikte. Als jongen van 12 mag hij naar Philadelphia om daar te gaan studeren bij pianist Rudolf Serkin. Vijf jaar later wint hij een wedstrijd voor jong pianotalent, en dat levert Istomin een reeks concerten op met de orkesten van Philadelphia en New York. In 1950 was hij de jongste artiest ooit op het festival van cellolegende Pablo Casals. Wat daarna volgde was een carrière met meer dan 4000 concerten wereldwijd. 

GEVIERD TRIO

Eugene Istomin vormde in 1960 samen met 2 vrienden een kamermuziektrio dat bijzonder populair was. Istomin trok samen met violist Isaac Stern en cellist Leonard Rose de wereld rond. Hun opnames blijven tot op vandaag jonge muzikanten inspireren.

MEER DAN MUZIEK

De dagen van Eugene Istomin waren gevuld met muziek. Maar er was ook tijd voor geschiedenis, beeldende kunsten en literatuur. Drie van z'n grootste passies. En op sportief vlak was hij een grote fan van baseball. 

Istomin stierf in 2003 in Washington DC. Hij werd 77 jaar.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet