Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Poëzieweek op Klara

kunst en cultuur

ma 23 jan. - 4:31

Van 26 januari tot en met 1 februari is het Poëzieweek in de Lage Landen. Ook op Klara!
Het is een mooie jaarlijkse traditie: de Poëzieweek in de Lage Landen

De Poëzieweek staat dit jaar in het teken van vriendschap. De Nederlandse Hester Knibbe schrijft samen met Miriam van Hee het poëziegeschenk. Ze beheerde als klinisch-farmaceutisch analiste lange tijd het laboratorium van een ziekenhuisapotheek. Dat klinkt behoorlijk prozaïsch.  Misschien dat een mens zich dan vanzelf op gedichten gooit, werpt Pat Donnez op in Berg en Dal. Het volledige gesprek met Hester Knibbe kan je beluisteren op VRT MAX.

Wil je graag wat meer poëzie lezen maar heb je geen idee waar te beginnen? Espresso helpt je op weg. Dagelijks laat De Gedichtenlezer een gedicht op je los dat veel voor hem of haar betekent. De Gedichtenlezers van dienst zijn onder andere performer & columniste Nele Van den Broeck, schrijver Tom Naegels en muzikante Marieke Van Ransbeeck.

Op Gedichtendag (donderdag 26 januari) staat Pompidou in het teken van poëzie en engagement. Heleen Debruyne praat er over met slam poet Zaïre Krieger, die zonet de bundel Noem ons wat we dragen van Amanda Gorman vertaalde. Er schuiven ook 2 Vlaamse dichters aan die heel wat maatschappelijk engagement in hun werk leggen: Dominique De Groen, van wie vorig jaar de gesmaakte bundel Slangen verscheen, en Jens Meijen, die tijdens de Poëzieweek zijn tweede bundel Sunset Industries voorstelt. En hoe kijkt poëziecriticus Jeroen Dera naar de maatschappelijke functie van poëzie?

In Music Matters gaat Olav Grondelaers met pianiste Lies Colman op zoek naar de raakvlakken tussen muziek en poëzie, naar aanleiding van de bundel 'Voor mij alleen' waar ze op uitnodiging van het Poëziecentrum aan meewerkte.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet