Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou dinsdag 26 mei 2020

kunst & cultuur

wo 20 mei - 2:23

Nicky Aerts praat met Matthijs de Ridder over 'Besmette stad', een veelvormig antwoord op Paul van Ostaijen. Iwan Strauven maakte in Bozar een tentoonstelling over de Kroatische architect Vjenceslav Richter. Greet Van Thienen las nieuw werk van de Amerikaanse filosofe Susan Neiman.
Vjenceslav Richter, Ontwerp voor een Joegoslavisch Paviljoen in Parijs, 1950

In 1921 publiceerde Paul van Ostaijen de bundel Bezette Stad. Anno 2020 formuleren 60 schrijvers, illustratoren en kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland een antwoord op die bundel, op vraag van het Vlaams-Nederlands huis deBuren. Daar gingen tal van virtuele leesateliers aan vooraf, geleid door Matthijs de Ridder. Het resultaat is binnenkort te zien in een digitale stadsomgeving.

In 1958 ontwierp de Kroatische architect Vjenceslav Richter het Joegoslavische Paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Brussel. Vandaag overleeft het gebouw als school in Wevelgem. Maar Vjenceslav Richter presteerde nog veel meer. Dat is te zien op de tentoonstelling 'The world as a pavilion' in Bozar, samengesteld door Iwan Strauven.

In juni lanceert Klara een nieuwe reeks afleveringen van de filosofiepodcast Kant, en klaar! De Amerikaanse filosofe Susan Neiman mag de spits afbijten. Onlangs verscheen bij Lemniscaat haar boek 'Wat we van de Duitsers kunnen leren', en dat werd gelezen door Greet Van Thienen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet