Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou dinsdag 31 maart 2020

kunst & cultuur

vr 27 mrt. - 4:09

Chantal Pattyn praat met schrijvers Marita de Sterck en Roderik Six. Lieven Segers, voorzitter van het NICC, doet een oproep. Christophe Vekeman las 'De breedsprakige dame' van Maeve Brennan.
Marita de Sterck gaat in haar nieuwe boek op zoek naar de bron van onze angsten

Schrijfster Marita de Sterck buigt zich al jaren over volksverhalen in verschillende culturen. In 'Demonen' bundelt ze verhalen uit verschillende hoeken van de wereld over het kwade, en hoe ons dat de daver op het lijf jaagt. Jonas Thys maakte er illustraties bij. Het boek verscheen bij Polis.

Het coronavirus legt vooralsnog de creativiteit niet lam. Om thuiszittende lezers en schrijvers tegemoet te komen, is er nu het digitale literaire magazine #Viralen. Roderik Six stelde het eerste nummer samen, met bijdrages van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer en Charlotte van den Broek. #Viralen is hier te vinden.

Niettemin zet het coronavirus ook veel artistieke plannen on hold. En dat heeft voor tal van kunstenaars financiële gevolgen. Lieven Segers, voorzitter van de kunstenaarsvereniging NICC, pleit voor een noodfonds.

Christophe Vekeman gaat op wandel door New York. In gedachten dan toch, met 'De breedsprakige dame' van Maeve Brennan. Het boek is verschenen bij Athenaeum en bundelt de columns van de schrijfster over haar wandelingen door de stad.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet