Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou dinsdag 8 oktober 2019

blijf verwonderd!

do 3 okt. - 10:35

Een documentaire over een verzorgingstehuis voor Alzheimer in Thailand, een boek dat niet geschikt is voor tere zieltjes en een tentoonstelling over Charlotte Perriand. Dat bespreekt Chantal Pattyn vandaag met Kristof Bilsen, Gaea Schoeters en Koen Van Synghel.
Kristof Bilsen

Krisof Bilsen komt spreken over zijn nieuwe documentaire ‘Mother’. Daarin volgt hij het leven in een Europees verzorgingstehuis voor mensen met Alzheimer. De patiënten kunnen er terecht kunnen voor een één-op-éénverzorging door Thaise verplegers, die in Europa te duur zou uitkomen. Zijn documentaire gaat in Belgische première op Film Fest Gent.

Gaea Schoeters las voor ons ‘Een oude geschiedenis’, het nieuwe boek van Jonathan Littell. De langverwachte tweede roman van de schrijver van ‘de welwillenden’. Een boek zonder helder plot of personages, Maar dat als geen ander de werkelijkheid weet te grijpen.

Koen van Synghel bezocht de nieuwe tentoonstelling over Charlotte Perriand in de Fondation Louis Vuitton. Na jaren in de schaduw van Le Corbusier te staan, eert het museum haar nu met een volwaardige expositie. De tentoonstelling grijpt terug naar haar architecturaal werk, waarbij ze de rol van vrouwen en natuur in onze maatschappij in vraag stelt. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet