Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou donderdag 12 maart 2020

kunst & cultuur

vr 6 mrt. - 0:12

Nicky Aerts praat met kunstenaar Kris Martin en filosoof Thomas Decreus. Christophe Vekeman brengt de verhalen van de Israëlische schrijver Etgar Keret mee.
Kris Martin, Altar, 2014

Het Klarafestival bevraagt dit jaar onder het motto glitter & doom de spektakelmaatschappij waarin we leven. Het is een thema dat ook filosoof en historicus Thomas Decreus bezig houdt. In zijn boek Spektakeldemocratie, verschenen bij Epo, beschrijft hij hoe we terecht gekomen zijn in een politiek systeem dat draait op sensatie en consumptie.

Het SMAK presenteert de eerste overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Kris Martin in eigen land. Daarin komt zijn fascinatie voor de kunstgeschiedenis en het werk van de gebroeders Van Eyck aan bod, maar ook vertrouwde thema's als vergankelijkheid en dood.

Christophe Vekeman las Mijn konijn van vaderskant, een nieuwe bundel verhalen van de Israëlische schrijver Etgar Keret, verschenen bij Podium.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet