Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Afbeelding van het programma: Pompidou

Pompidou

Pompidou donderdag 14 mei 2020

kunst & cultuur

do 14 mei - 10:55

Nicky Aerts praat met Rudi Meulemans over zijn nieuwe roman, waarin hij een reis door Zuid-West-Engeland maakt. Filip Tielens en Marieke Dermul stellen hun documentaire 'Pride is protest' voor.
Rudi Meulemans reist in zijn nieuwe boek door Zuid-West-Engeland

Rudi Meulemans reist in zijn nieuwe boek 'Een ander leven' in de voetsporen van Vita Sackville-West, Harold Nicolson en James Lees-Milne. Het waren drie schrijvende Britten met een grote voorliefde voor het Engelse landleven. In 1947 maakten ze een reis door Zuid-West-Engeland namens de National Trust, een organisatie die Engels erfgoed wil restaureren en bewaren. Ze deden het ene landgoed na het andere aan, als een pelgrimage langs iconen uit betere tijden. Die reis maakt Rudi Meulemans opnieuw in dit boek, verschenen bij De Bezige Bij.

In 1969 vonden in New York rellen plaats. Na een politie-inval in de homobar Stonewall Inn besloten New Yorkse homo's en lesbiennes zich te verzetten tegen jarenlange treiteringen door de politie. Het was de kiem voor de latere gay prides. Vijftig jaar na Stonewall trokken Marieke Dermul en Filip Tielens naar New York. Is de strijd voor de LGBTQ-gemeenschap ondertussen gestreden, of is die nog altijd aan de gang? Ze zoeken het uit in hun documentaire Pride is protest, te zien op Canvas op 16 mei.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet