Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou donderdag 19 september 2019 - live in M

kunst & cultuur

ma 16 sep. - 0:00

Pompidou maakte live radio vanuit M - Museum Leuven. Curator Marjan Debaene deed het verhaal van 'Borman en zonen' uit de doeken bij Nicky Aerts. Eva Wittocx haalde de Franse kunstenares Béatrice Balcou naar Leuven.
Pasquier Borman, Reliekbuste van een vrouwelijke heilige

In de vroege 16de eeuw stond de familie Borman bekend als de beste houtsnijders van Brabant. Ze maakten altaarstukken, grafmonumenten en heiligenbeelden en exporteerden die tot aan het Habsburgse hof. In hun werk komen de vormentaal van de Vlaamse Primitieven en de Renaissance samen. Hoewel de familie Borman het belangrijkste beeldhouwersatelier van de Lage Landen draaiende hield, en hun werk zich over de hele wereld verspreidde, zijn ze hier nauwelijks bekend. Daar brengt M – Museum Leuven verandering in met de najaarstentoonstelling ‘Borman en zonen’.

Maar M heeft ook aandacht voor hedendaagse kunst. Curator Eva Wittocx stelt het werk van de Franse kunstenares Béatrice Balcou voor. Met haar installaties en performances wil ze ons doen nadenken over de manier waarop we naar de dingen kijken en de tijd die we ervoor nemen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet