Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Pompidou

Pompidou donderdag 4 april 2019

kunst & cultuur

ma 1 apr. - 1:09

Veel Spaanse passie in Pompidou. De Spaanse schilder Sorolla treft radiomaker Koen Fillet recht in het hart. En het Sint-Janshospitaal in Brugge brengt fragiele baroksculpturen uit Spanje bijeen. Tel daarbij nog Christophe Vekeman!
Net echt, die tranen! Meesterwerken uit de Spaanse barok zijn te zien het Sint-Janshospitaal in Brugge


De Spaanse kunst bereikte een hoogtepunt tijdens de Barok. In musea over de hele wereld vind je religieuze schilderijen van bekende meesters als Murillo en Zurbaran. Minder bekend, maar even indrukwekkend, zijn de beeldhouwwerken die in die periode gemaakt werden. Pedro de Mena drukte het lijden van Christus zo realistisch uit, dat je haast pijn krijgt bij het kijken. Ruud Priem weet er alles over.

Schilder en radiomaker Koen Fillet is dan weer helemaal in de ban van de Spanjaard Joaquin Sorolla. Geen schilder speelt zo met het licht, daar heeft een tentoonstelling in de National Gallery hem nog maar eens van overtuigd.

Christophe Vekeman heeft een boon voor vergeten schrijvers. Zoals de Zwitserse Fleur Jaeggy. Uitgeverij Koppernik zet haar opnieuw op de kaart, met de vertaling van haar roman 'SS Proleterka' en de verhalenbundel 'Ik ben de broer van XX'.

Volgt u Pompidou al via Facebook en Instagram?

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram

Download de podcast

Deze aflevering is tot 2 weken na de uitzending herbeluisterbaar via de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

De podcasts van Pompidou kan u vinden via Apple Podcasts, iTunes, Google Podcasts en via RSS in zo ongeveer alle andere toepassingen.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet